Podno grejanje - optimalno rešenje za leto i zimu

Primarna ideja podnog grejanja je ravnomerno raspoređivanje radijatora u prostoriji, zapravo pretvaranje našeg poda u idealan, veliki, skriveni i estetski dovršen radijator. Korisniku koji se prvi put susreće s takvim sistemom odnosno takvom vrstom rešenja sama pomisao zvuči neverovatno, naročito u poređenju s klasičnim načinom grejanja na koje smo navikli. Jedna od ključnih razlika odnosi se na sam vazduh u prostoriji. Zašto je podno grejanje optimalno rešenje kada su u pitanju alergeni i vazdušne struje? Radijantni sistem podnog grejanja podrazumeva zagrevanje tela i ne stvaranje toplog vazduha kao što je slučaj s klasičnim radijatorima. Najveće prednosti ovakvog sistema su:

  • Više slobodnog prostora uz estetsku dovršenost;
  • Optimalni profil temperature po visini prostora (toplo u visini stopala, hladnije u visini glave)
  • Niska temperatura vode koja cirkuliše te zdrava razlika u temperaturi između unutrašnjeg i vanjskog prostora;
  • Stvaranje optimalne i higijenske mikroklime;
  • Temperaturna ujednačenost u prostoriji.

Podno grejanje Giacomini

Materijal za podno grejanje i fenomen sistema sa isijavanjem

Osim korištenih cevi (od PEX-b, PE-RT ili višeslojnog PEX-b/Al/PEX-b), kolektora i montažnih sklopova spomenimo i proizvod na području najnovije tehnike termoregulacije: panele sa isijavanjem. Govoreći o vrsti korištenog materijala za podno grejanje koristimo više sistema sa isijavanjem (sa izolacionim montažnim panelima, sa glatkim izolacionim panelima, za male debljine, suvi sistem sa isijavanjem). Prednosti njihove upotrebe su: udobnost, ušteda energije , optimalna mikroklima, zdrava temperatura u prostoriji i efikasno korištenje izvora energije kao što su geotermalni i solarni, sloboda kreiranja arhitektonskih rešenja, ekonomičnost, pouzdanost, bezbednost i sistem bez održavanja. U početku zahtevnu ali sigurno veoma korisnu investiciju u bezbednu budućnost našeg doma predstavlja čarobna kombinacija podnog grejanja, izolacije i toplotne pumpe. Na taj način imat ćete kontrolu nad potrošenom energijom i osetiti sve prednosti njene uštede.

Cena cevi za podno grejanje i dugoročna isplativost

Cevi i material za podno grejanjeCena je definitivno jedna od najvećih dilema svakog kupca, ali samo do momenta kada shvati šta sve donosi brza, jednostavna i kvalitetna ugradnja podnog grejanja. Materijal za podno grejanje svakako ima veliku važnost za svakog ko se odluči za ovako ekonomično rešenje. Naravno da će cena podnog grejanja zavisiti od veličine prostorije koju grejemo. Prostor od 40 m² zahteva 4 kW instalirane snage. Sam pod zagreje se na optimalnu temperaturu od 20° do 28°, dok je u slučaju upotrebe klasičnih radijatora ta temperatura 2 ili 3x viša (do 70°). Ako govorimo o hidroničkom radijantnom sistemu cena cevi za podno grejanje (na vodu) povoljna je u odnosu na klasičnu vrstu grejanja. Primer cene za Pex cevi Giacomini: Cev 16x2” = 65,59 RSD sa pdv.


Materijal za podno grejanje treba pažljivo i pametno birati. Bogata ponuda Giacomini ventila omogućuje i nabavu radijatorskih ventila za jednocevni sistem:
R314DN , R357M1, R436M-1, R314N, R358M1, R437, R356M1, R436, R437N.

Široka paleta Giacomini materijala za podno grejanje podrazumeva korištenje uronskih ventila za jednocevni sistem grejanja, uronskih ventila sa termo opcijom, ručnih radijatorskih ventila, ugaonih i pravih i još mnogo dodatnih proizvoda. Kada je reč o radijatorskim ventilima i armaturi u ponudi su: termoglave, ručni ventili, usponski ventili, uronski i termostatski ventili. Cevi koje Giacomini koristi za instalacije grejanja su: bakarne, alupex, čelične i pex.
Poruka za sve naše verne kupce glasi: uz Giacomini podno grejanje omogućujete sebi ekonomično, jednostavno i brzo ostvarenje korištenja najnovije tehnologije termoregulacije i optimalno rešenje za sva 4 godišnja doba. Uz optimalnu mikroklimu uživaćete u bezbednosti i estetskoj komponenti našeg sistema podnog grejanja.

Prikaži više ... Prikaži manje ...

Pošalji zahtev