Pošalji zahtev

Glutamin: iskustva korisnika sa omiljenim dodatkom u ishrani

Iskustva s glutaminom korisnika su ubjedljivo u korist omiljene aminokiseline. Kada je reč o oporavku mišića nakon treninga ne postoji dilema u izboru dodatka u ishrani. Sjajne rezultate donose i BCAA i glutamin zajedno, ali i pojedinačno. Ova dva suplementa su dovoljna da omoguće temeljan odmor telu do narednog treninga. Omogućavaju nam i mentalni počinak, bolju fokusiranost i veću motivisanost. Aminokiselinama na najbrži način nadoknađujemo materije koje smo potrošili, a sprečavamo i uticaj štetne mlečne kiseline koja može izazvati neprijatan osećaj u mišićima, bolove i upalu. Kakvom god vrstom fizičke aktivnosti da se bavimo, dodaci u ishrani treba da budu nezaobilazan deo našeg jelovnika, što potvrđuju brojna korisnička iskustva. Glutamin tablete, ali i drugi oblici ovog suplementa, dostupni su u Ogistra Nutrition shopu.

bcaa i glutamin zajedno u prahu

glutamin iskustva u kapsulama

Šta je glutamin: iskustva sa upotrebom, gde se nalazi i njegov uticaj na telo

Govorimo o svima poznatoj aminokiselini koja čini čak 61% naših mišića, a najzastupljenija je u skeletnim mišićima. Velik procenat njegovog hemijskog sastava čini azot, a glavni prenosilac azota u mišiće je upravo glutamin. Iskustva sa upotrebom nakon treninga pokazuju da sprečava katabolizam, odnosno razgradnju mišića. Osim toga deluje na naš hormon rasti, na sasvim prirodan način, te pomaže da razvijemo skladnu mišićnu masu. Takođe, tablete glutamina mogu se piti i kao vrsta sredstva za mršavljenje, zato što pomaže pri razgradnji masnog tkiva i naslaga. Njegov opšti uticaj na zdravlje je izvanredan. Podiže imuni sistem, pa ga lekari znaju preporučiti i nakon operacija, jer pri oporavku donosi pozitivna iskustva. Glutamin pomaže i kod lečenja teškoća sa želucem, poput čireva i grčeva. Preporučuje se svima koji treniraju redovno, radi regeneracije i jačanja imunog sistema.

Oblici u kojima možemo naći glutamin i BCAA zajedno i pojedinačno

BCAA je razgranati lanac aminokiselina. Često se nalaze BCAA i glutamin zajedno, što se u različitim mešavinama pokazala kao izvrsna kombinacija i ekonomičan način kupovanja suplemenata. Kod opremljenih distributera, kakav je Ogistra Nutrition shop, naći ćemo brojne oblike dodataka u ishrani: glutamin u kapsulama, glutamin u prahu, tablete glutamin. Iskustva pokazuju da je skoro pa svejedno za koji se oblik odlučimo. Pri izboru se možemo voditi našim afinitetima jer će efekat navedenih proizvoda biti apsolutno jednak. Glutamin u prahu može nam biti interesantan jer od njega pravimo osvežavajući ukusni napitak, a glutamin u kapsulama ili tablete glutamina svakako se izdvajaju po svojoj praktičnosti. BCAA i glutamin zajedno obično dolaze u prahu na rastvaranje, dok se pojedinačno mogu naći i u tečnom obliku.

MJEŠAVINA GLUTAMINA S BCAA

Moguće nuspojave, neželjeni efekti i dugotrajne negativne posledice

Ako sledimo uputstva sa sertifikovanog pakovanja, ne možemo ni na koji način naškoditi svom telu. Nova generacija suplemenata bazira se na prirodnim materijama, te koristi potencijale našeg tela. Na prirodan način, u preporučenim količinama aktivira naš sopstveni hormon rasta, što garantuje pravilan razvoj mišićne mase. Sve što treba da pazimo je da ne preteramo sa učestalošću ili količinama koje su naznačene. Svakako se pre upotrebe možemo savetovati sa lekarom ili sa stručnim Ogistra timom koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u upotrebi suplemenata.

Srbija bogatija za visoko opremljenog distributera kvalitetnih suplemenata

Ogistra Nutrition shop lociran je u Bačkoj Palanci, nadomak Beograda i Novog Sada. Preko sajta ovog shopa moguće je naručiti sve proizvode iz kataloga, uz besplatnu dostavu za sve iznose od preko 5.000 dinara, na teritoriji cele Srbije. Ogistra tim brine o kvalitetu svojih proizvoda i poreklu materija, te su svi suplementi sertifikovani i na svetskom su nivou. Na sajtu ćemo otkriti i Ogistra blog na kom se svakodnevno postavlja zanimljivi materijal o treninzima, sportskoj ishrani i suplementima. Pronaći ćemo obilje video zapisa i tekstova koji će nam pomoći u pristupu treningu i razumevanju pravilnog razvoja tela.