Kreatin kinaza i kreatin najboljeg kvaliteta po povoljnim cenama

Kreatin je neizostavni dodatak u ishrani za sve nas koji se bavimo težim fizičkim aktivnostima, bodibildingom, dizanjem tegova, te ukoliko želimo da izgradimo mišićnu masu. Šta je kreatin drugo ako ne apsolutni kralj među suplementima i najpopularniji prozvod kako među sportistima tako i među poluprofesionalcima ili amaterima. Sada se promenio tehnološki proces proizvodnje, pa više ne govorimo o sintetičkim proizvodima već o materijama prirodnog porekla koje kada se koriste pravilno ne izazivaju apsolutno nikakve nuspojave. Iskustva s kreatin monohidrat pokazuju, povećava sintezu molekula ATP te deluje kao kreatin kinaza, što povećava ukupan efekat. Prirodni suplementi su primereni svačijem budžetu, pa im treba obavezno dati prednost u odnosu na veštačke, naročito kada znamo da su moguće negativne posledice kreatina ostavljene iza nas.

samo odlična iskustva s našim kreatinom monohidrat

Kreatin: posledice, nuspojave, rizici i studije uticaja na naš organizam

Pre svega, treba imati u vidu da naše telo na prirodan način stvara i enzim kreatin kinaza i sam kreatin. Posledice toga su proizvodnja energije za mišiće, kao i uticaj na organe poput mozga, srca, jetri i bubrezima. Zbog upotrebe kreatina nuspojave se javljaju isključivo ako je reč o nepravilnoj upotrebi dodataka ili veštačkim materijama koje idu uz kreatin. Srećom, razvojem prirodnih suplemenata rizici su svedeni na minimum i sve što je potrebno je da se pridržavamo uputstava kako bismo izbegli bilo kakve neželjene posledice. Kreatin s druge strane ima brojne pozitivne uticaje na naše telo. Naši mišići ne bi imali energije bez njega, a došlo bi i do hormonskog poremećaja. Dodaci u ishrani neophodni su ako se bavimo napornim vežbama i teškim fizičkim naprezanjima duže vreme. Omogućiće nam veću snagu, izdržljivost i izgradićemo postojanu mišićnu masu.

kreatin posledice (nuspojave)

šta je kreatin kinaza?

Kreatin kinaza – enzim koji će pospešiti uticaj energetske pumpe u telu

Ako uzimamo kreatin kinazu uz kreatin, posledice koje će to doneti biće višestruko značajne za nas. Ovaj enzim katalizuje reakciju kreatina sa adenozim trifosfatom pri čemu nastaju ADP i kreatin-fosfat. Da se ne bismo zamarali sa hemijom ako to nije naše područje, važno je zapamtiti da je ovo ključno za regeneraciju tkiva kakva su poprečnoprugasti i glatki mišići i mozak. Naročito prva tkiva troše se tokom treninga pa ih je neophodno blagovremeno nadoknaditi kako bismo razvijali telo na pravilan način. Ovo nam omogućava i da imamo duže treninge, pod većim opterećenjima, a veći napori tokom dužeg perioda utiču pozitivno na povećanje mišićne mase.

Oblici u kojima možemo doći do dodataka u ishrani i načini upotrebe

Postoje raznovrsni oblici u kojima možemo naći kreatin kinazu i kreatin. Posledice i rezultati će bez obzira na oblik u kom ih dobijemo biti jednaki. To mogu biti kapsule, tečnost ili prah koji se razmuti u tečnosti. Sertifikovano pakovanje moralo bi da sadrži i preporučenu dozu i vreme upotrebe. Prirodne kapsule se trenutno preporučuju jer mogu biti i do 10 puta jače od proizvoda u prahu, a sa njima izbegavamo nadutost i stomačne tegobe. Idealna pH vrednost proizvoda je 12, a samo nekoliko proizvoda na tržištu mogu se pohvaliti ovim. Na toj vrednosti suplement ima maksimalnu bioraspoloživost, odnosno sve što unesemo se potpuno iskoristi i pretvori u gorivo za mišiće. Ako pratimo korisnička iskustva, kreatin monohidrat je jedan od najpopularnijih proizvoda kada je reč o popravljanju opšte fizičke kondicije.

Kako u Srbiji do kvalitetnih suplemenata proverenog prirodnog porekla?

Ogistra Nutrition shop, lociran u Bačkoj Palanci je distributer najkvalitetnijih sportskih suplemenata. Svi proizvodi i materije od kojih se proizvode su provereni i sertifikovani. Ogistra tim ima ogromno iskustvo u korištenju suplemenata i proučavanju njihovog uticaja. Ukoliko ih posetimo rado ćemo pružiti savet, pokazati režim treninga i ishrane, a sve ovo možemo saznati i putem sajta, odnosno bloga koji se nalazi na njemu i sadrži obilje korisnih informacija.