Mišićna masa: kako brzo do snažne, prirodno razvijene muskulature?

Mišićna masa, ishrana za dobijanje i njeno lepo oblikovanje, kao i pravi režim treninga, predstavlja jedan od ključnih problema koji se postavljaju pred sportiste i sve one koji fizičkom aktivnošću žele da unaprede svoje telo. Generacija sintetičkih suplemenata je možda za nas rešila pitanje kako brzo do mišićne mase, ali je efikasnost ovih proizvoda često bila kratkog roka i ostavljala za sobom više problema nego solucija. Sintetički dodaci u ishrani bazirali su se na veštačkim aditivima i šećerima, ugljenim hidratima i mastima. U telu smo nagomilavali materije koje nije jednostavno svariti, zato su se mogli javiti zdravstvene poteškoće i otežan rad pojedinih organa. Naučnici su ipak dugogodišnjim naporima preskočili ovu prepreku i preporučuju novu generaciju suplemenata, koji su najbolji preparati za izgradnju mišića u ovom trenutku. Njihov učinak omogućava najbrže dobijanje mišićne mase, a ne samo što sprečava negativne posledice već podiže imunitet i ima blagotvoran uticaj na celokupno zdravlje.

najbolji preparati za izgradnju mišićne mase

Promena pristupa izradi dodataka u ishrani – nova naučna dostignuća

Sadašnja generacija suplemenata ne mora biti namenjena isključivo sportistima. Reč je o prirodnim dodacima u ishrani koji nadoknađuju esencijalne materije, koje ne unosimo dovoljno redovnom ishranom i čiji manjak slabi odbrambeni mehanizam našeg tela. Zbog toga ih lekari mogu preporučiti i nakon operacija kada je potrebno da ojačamo svoj metabolizam. Ideja iza njihove izrade je da treba da iskoristimo potencijal koji naše telo poseduje i da unosimo one materije koje trošimo. Dakle, nisu nam neophodna strana tela već aktivacija prirodnih procesa u organizmu. Tako dodaci u ishrani mogu aktivirati naš hormon rasta koji garantuje pravilan razvoj mišića i najbrže dobijanje mišićne mase.

KAKO BRZO DO MIŠIĆNE MASE BEZ DOBIVANJA SALA NA STOMAKU?

Hemijski sastav dodataka u ishrani i njegov uticaj u našem telu

Ne možemo govoriti o opštem hemijskom sastavu za sva sredstva koja su u ponudi zato što je promena tehnologije donela razvoj brojnih proizvoda koji se razlikuju u nijansama. Sada kupovinom proizvoda imamo precizno definisan uticaj koji će imati u našem telu. Dodaci u ishrani sada sadrže najmanju moguću količinu masti i ugljenih hidrata, a sintetički punjači su u potpunosti izbačeni iz upotrebe. Baziraju se uglavnom na različitim lancima aminokiselina koje stvaraju proteine i čine gradivo naših mišića. Whey protein, jedan od najpopularnijih proizvoda koji je dopunski deo ishrane za dobijanje mišićne mase, napravljen je od BCAA lanca, esencijalnih aminokiselina izoleucina, leucina i valina. Ova kombinacija čini trećinu naših mišića i idealna je za pružanje odmora našem telu nakon napornog treninga

Kako sopstvene navike i suplemente ujediniti u uspešnu kombinaciju?

Dodaci u ishrani nisu nikakva čarobna sredstva i oni neće funkcionisati ukoliko ne uložimo energiju u vežbanje. Količina suplemenata mora biti prilagođena našem režimu treninga. Ishrana za dobijanje mišićne mase treba da se zasniva na lako probavljivoj hrani, belančevinama i vlaknima, nikako na veštačkim šećerima i mastima. Od prvih supstanci razvijamo mišiće, dok druge u naše telo unose nepotrebne materije koje se gomilaju kao neupotrebljiva energija. Ni najbolji preparati za izgradnju mišića svoj učinak ne mogu imati ukoliko ih podrivamo našim štetnim navikama.

ishrana za najbrže dobijanje mišićne mase

Za prirodne dodatke u ishrani više ne moramo ići sa strane: novitet u Srbiji!

Ogistra Nutrition shop je domaći distributer visoko kvalitetnih sportskih suplemenata i ostale sportske opreme. Shop se nalazi u Bačkoj Palanci i opremljen je najsavremenijim dostignućima na ovom polju. Ogistra tim vodi sajt za kupovinu preko koga se pouzdano mogu izabrati i naručiti proizvodi. Besplatna dostava unutar Srbije odnosi se na sve narudžbine od preko 5.000 dinara. Na sajtu, kao i Ogistra blogu, možemo pronaći sve korisne informacije o individualnim proizvodima, kao i druge zanimljivosti o fizičkoj aktivnosti, ukusne recepte, video snimke pravilno izvedenih vežbi i slično. Posetimo Ogistra shop i sa stručnjacima isplanirajmo režim vežbanja i ishrane prilagođen našim potrebama!