Pošalji zahtev

Kreatin: upotreba i iskustva korisnika sa monohidratom i dekstrozom

Kreatin upotreba: jedan od najpopularnijih suplemenata svih vremena. Na polju suplemenata zabeleženi su ogromni tehnološki pomaci. Danas su nam dostupni prirodniji i bolje filtrirani proizvodi, bez veštačkih šećera, punjača i aditiva. Sve ovo doprinelo je smanjenju neželjenih nuspojava. Naravno, i dalje se prema svom telu moramo ponašati odgovorno i voditi računa o preporučenim dozama i načinima upotrebe. Kreatin monohidrat danas se nudi u platinum serijama koje označavaju najčistije mikronizovan proizvod, oslobođen svih toksina. Kako je reč o ovom prirodnom jedinjenju i njegovoj upotrebi, kreatin unosimo putem redovne ishrane, tako ovaj dodatak ne može da nam škodi ako sa njim postupamo po uputstvima. Efekat koji proizvodi upotreba kreatin monohidrata, iskustva govore, prevazilazi sve na šta smo navikli po pitanju snage, eksplozivnosti, ali i uspešnog oporavka nakon treninga.

ISKUSTVA S KREATIN MONOHIDRATOM ZA BRZO RAST MIŠIĆA

Prirodni izvori kreatina i razlozi njegovog uzimanja kao suplementa

Upotreba kreatin monohidrata nekima može delovati kao suvišna jer njegov izvor imamo i u redovnoj ishrani. U proizvodima poput ribe i crvenog mesa, naročite govedine naći ćemo određenu količinu kreatina. Monohidrat iskustva, međutim, pokazuju da je ovaj prehrambeni dodatak naročito prilagođen svima koji se bave teškim fizičkim aktivnostima. Redovnom ishranom bez dodataka se određen utrošak energije jednostavno ne može nadoknaditi, a mogu uslediti i zamorne upale, zbog kojih stagniramo ili nazadujemo. Upotreba kreatina i dekstroze u kombinaciji pokazala je izuzetna dejstva prilikom sprečavanja upala i obezbeđivanja dodatne energije za trening.

Oblici u kojima možemo naći monohidrat kreatin i dekstrozu

Upotreba kreatina dala je maha laboratorijskim istraživanjima, pa se ovaj razvio tako raznoliko da je sada teško govoriti o jednom univerzalnom proizvodu. Naučnici su se posvetili nijansiranju te tako stvorili celu paletu proizvoda, u kojoj svaki korisnik može za sebe pronaći ono što mu individualno odgovara. Tako su danas u ponudi brojni oblici poput praha, tableta, kapsula i napitaka. Jedina moguća prednost kreatina u prahu, u odnosu na ostale oblike, bila bi nešto brža apsorpcija i dolazak u krv, jer se kod tablete ili kapsule mora prethodno rastvoriti opna. Svi ovi oblici imaju i svoje propisane doze, vodeći računa i o tome da li poštujemo princip "faze punjenja". Kreatin bi se mogao uzimati sa istim efektom i bez ove faze, s tim što bi se željeni rezultat protegao na nekih mesec dana, umesto na nedelju. Radi sprečavanja bilo kakvih rizika, verovatno se vredi toliko strpeti.


kreatin i dekstroza upotreba

kreatin monohidrat - iskustva u fazi punjenja

Šta je "faza punjenja": kreatin kao jedan od najdelotvornijih suplemenata

U konzumiranju običnog i monohidrat kreatina, iskustva su pokazala da se može raditi po principu "faze pražnjenja" i "faze punjenja". Kreatin bi trebalo da se nagomila u našem telu, što dovodi do zasićenja, a zatim nakon prestanka sa uzimanjem, suplement se otpušta i troši se zaliha koja se nagomilala. Ovaj princip je dokazano učinkovit i njegovi su rezultati vidljivi jako brzo. Međutim, kako nije dovoljno istražen i može zavisiti od izdržljivosti individualnog organizma, ipak se preporučuje tradicionalnije konstantno uzimanje manjih količina, što vidljivost rezultata može odložiti za koju sedmicu, ali oni će ionako bez sumnje doći.

Najpouzdanije mesto za kupovinu najboljih sportskih suplemenata u Srbiji

U Bačkoj Palanci, u neposrednoj blizini Beograda i Novog Sada, nalazi se Ogistra Nutrition shop, visoko opremljeni distributer najboljih sportskih suplemenata. Ogistra tim se trudi da našem tržištu ponudi nešto što je svetski nivo, a ekstremno vodi računa o poreklu svojih proizvoda, što pokazuju i korisnička iskustva. Monohidrat kreatin i dekstroza, različite vrste aminokiselina i proteina, samo su neki od brojnih proizvoda na policama i online katalogu ovog shopa. Svi proizvodi za dobijanje snage i izdržljivosti su na prirodnoj bazi što omogućava bezbednu upotrebu. Kreatin koji nude od najboljih je svetskih proizvođača, mikronizovan i očišćen od svih toksina i veštačkih punjača.