Glutamin: iskustva zadovoljnih korisnika prirodnog dodatka u ishrani

Iza nas je doba u kom smo ostavili sintetičke preparate pune veštačkih šećera, punjača i aditiva. Svako novo istraživanje pokazuje naše zablude iz prošlosti iz kojih smo mnogo naučili. Samo nekoliko godina unazad nismo ni sanjali koliku moć sadrži nešto tako prosto kao što su aminokiseline i njihov pravilan unos. Šta je glutamin, lanac BCAA, Whey protein i koje su njihove mogućnosti konačno smo rasvetlili i na osnovu toga osmislili potpuno novu generaciju dodataka u ishrani. Korisnička iskustva glutamin ističu na prvo mesto kada je reč o oporavku mišića i istovremeno podsticanju razvoja mišićne mase, što se temelji na brzoj sintezi proteina koju ovaj proizvod omogućava.

iskustva s glutaminom u kapsulama

šta je glutamin u hrani?

Gde nalazimo u hrani glutamin, šta je ovo jedinjenje i čemu pomaže?

Šta je glutamin vrlo je jednostavno saznati. Reč je o aminokiselini koja je važan biohemijski sastojak proteina. Štaviše, ona je najzastupljenija aminokiselina u mišićnom tkivu. Glutamin u hrani nalazimo, kao i većinu ostalih aminokiselina i belančevina, prevashodno u mlečnim proizvodima, crvenom mesu, ribi i pasulju. Kada je telo izloženo stresu i velikim naporima ima potrebu za većim količinama glutamina. U hrani nalazimo njegov primarni izvor, ali ga je prilikom fizičke aktivnosti potrebno uvesti kao dodatak. Iskustva bodibildera pokazuju da je izuzetno važno pomoćno sredstvo prilikom dizanja tegova, a sprečava i grčeve u mišićima i druge vrste bolova. Neki od najvažnijih pozitivnih uticaja koje ima na naš organizam su da je vitalan za rad imunološkog sistema i pravilno funkcionisanje mozga, te omogućava oporavak mišića nakon povreda ili treninga.

Kako se pije glutamin i u kojim ga oblicima možemo pronaći?

Kada je reč o dodacima u ishrani izuzetno je važno da dođemo do prirodnog proizvoda, proverenog porekla. Sertifikovani proizvodi sadržaće recimo i uputstva o tome kako se pije glutamin, iskustva i očekivane rezultate, kao i njegovu preporučenu dozu. Bilo da uzimamo glutamin u kapsulama ili u prahu koji se rastvara u vodi njegov blagotvoran uticaj je jednak, a lako se apsorbuje. Poreklo i sastav proizvoda su važni da ne bismo uz korisne materije unosili i one koje se teško ili nikako vare i mogu prouzrokovati teškoće u radu našeg organizma. U Srbiji je pouzdan distributer sportskih suplemenata Ogistra nutrition shop, lociran u Bačkoj Palanci, a nudi i mogućnost besplatne dostave. Sa zdravljem ne vredi rizikovati, pa tako ni sa kvalitetom dodataka u ishrani. Glutamin koji kupimo od proverenog distributera mora biti kvalitetan kao i glutamin u hrani.

Glutamin: iskustva sa najefikasnijim proizvodima i kombinacijama

Kada smo utvrdili šta je glutamin, iskustva korisnika i njegov opšti uticaj na naše zdravlje, vredi obratiti pažnju i na njegov konkretan učinak pri fizičkoj aktivnosti. Ako želimo da dobijemo više energije za trening i povećamo rast mišića, idealni suplementi za nas su L-glutamin i Glutamine fuel. Sa Fuel glutaminom, iskustva govore, dobićemo ogroman energetski naboj. Specijalno je namenjen popunjavanju izgubljenih materija u mišićima i samim tim neverovatno brzim oporavkom i boljim energetskim osećajem pred svaki trening. Za temeljan oporavak glutamin se često koristi u kombinaciji sa BCAA lancem aminokiselina, koji čini čak trećinu mišićne mase u našem telu.

Kako se pije glutamin i unosi ostale suplemente?

Prilika za dolazak do kvalitetnih suplemenata i na domaćem tržištu

Srbija je nakon otvaranja Ogistra nutrition shopa bogatija za distributera koji se može takmičiti i sa inostranom konkurencijom jer kvalitetom svojih proizvoda ne zaostaje ni za dlaku. Ogistra tim je sastavljen od stručnjaka koji i sami koriste svoje proizvode pa veoma vode računa o svom zdravlju i dobrobiti svojih klijenata. Uz najbolju ponudu suplemenata, oni će nam rado ponuditi i savet za pravilno treniranje ili ishranu. Na Ogistra blogu možemo naći obilje korisnih i zanimljivih informacija o svetu fizičke aktivnosti, dodataka u ishrani, pravilnom razvoju tela i učinku određenih vežbi.