Whey protein Srbija: cene popularnih sportskih suplemenata na akciji

Cena Whey proteina u Srbiji: sportski suplemenati sada su veoma povoljni za svačiji budžet. Kvalitetni dodaci u ishrani apsolutno su neophodni svim aktivnim ljudima zato što savremenom ishranom obično ne unosimo dovoljnu količinu hranljivih materija, prevashodno belančevina. Zato je porcija Whey proteina zamena za obrok koju preporučuju stručnjaci na polju sportske ishrane. Nutritivna vrednost Whey proteina dolazi isključivo iz prirodnih sastojaka, te u tom proizvodu nema veštačkih šećera, punjača i aditiva. U Srbiji do kvalitetnih dodataka u ishrani možemo doći u Ogistra shopu, distributeru vrhunskih sportskih suplemenata, gde je stručno osoblje formiralo posebne akcijske pakete koji nam pomažu da objedinimo više proizvoda i dođemo do željenih rezultata po veoma pristupačnoj ceni Whey proteina za Srbiju. Whey protein za žene i muškarce u kombinaciji sa različitim aminokiselinama i caseinom pomaže u izgradnji postojane mišićne mase i pravilnom razvoju tela.

akcijska cena whey proteina u Srbiji


Poreklo, način proizvodnje, vrste i oblici u kojima se može dobiti

Neverovatno zvuči podatak da je ovaj proizvod poznat čovečanstvu otkada je bio poznat proces dobijanja sira, zato što je to njegov glavni nusproizvod. Uglavnom se odbacivao jer ljudi nisu bili svesni njegovog značaja, a naročito činjenice da od svih nama dostupnih proteina najveću biološku vrednost ima Whey protein. Nutritivna vrednost je toliko visoka da je Whey protein zamena za obrok, a u sportskoj ishrani ima visoko mesto na lestvici najkoristnijih suplemenata. Prah koji danas kupujemo, a koji se rastvara u običnoj vodi ili mleku dobija se mikrofiltriranjem i izolacijom iz surutke. Za ovaj su proces neophodni strogo kontrolisani laboratorijski uslovi i veoma niske temperature. Nakon proizvodnje možemo ga dobiti u nekoliko oblika kao što su koncentrati, izolati ili hidroizolati. Koncentrati imaju nešto viši nivo masti i holesterola u odnosu na izolate koji su po pravilu 90%+ belančevine, dok se hidroizolati najlakše apsorbuju u našem organizmu. Kao što je rečeno, najčešći oblik u kom ih nalazimo je prah, bez mirisa i ukusa koji se jednostavno rastvara, a obično se konzumira nakon treninga.


Da li suplementi mogu izazvati neželjene posledice i kako ih sprečiti?

Jako je važno da se držimo uputstava u načinu upotrebe i preporučenim količinama, koje dobijemo na proizvodu ili u razgovoru sa iskusnim korisnicima, stručnjacima i lekarima. Ukoliko pratimo navode, u principu, prirodni suplementi ne mogu izazvati neželjene posledice. Sastav Wheya je prirodan, a sadrži BCAA aminokiseline (leucin, izoleucin i valin) koje je neophodno unositi putem ishrane, a ako imamo manjak ovih esencijalnih kiselina, onda svakako i pomoću dodataka u ishrani. On nadoknađuje belančevine koje gubimo prilikom vežbanja i pomaže mišićima u bržem oporavku. Takođe, podstiče pravilan rast i razvoj i formiranje postojane mišićne mase. Može imati i pozitivan efekat na gubljenje težine. Važno ga je kombinovati uz zdravu, hranljivu ishranu i redovan, prilagođen režim treninga.

whey protein za žene: cena i nutritivna vrednost


Akcijska cena Whey proteina u Ogistra shopu, distributeru suplemenata

U Ogistra shopu, lociranom u Bačkoj Palanci, dugogodišnji profesionalci i stručnjaci na polju sportske ishrane formirali su posebne pakete po povoljnoj ceni. Akcijska cena Whey proteina plus dodatni suplement je način na kojima se svačijem budžetu može približiti poptpuniji asortiman pomoću koga brže možemo postići željene rezultate. U zavisnosti od naših očekivanja i težnji, osnovni suplement možemo kombinovati sa različitim aminokiselinama, BCAA, glutaminom ili caseinom.

PROVERITE AKCIJE SCITEC NUTRITION WHEY PROTEINA


Postoji li razlika u ceni Whey proteina za žene i muškarce?

U principu su ovi proizvodi gotovo isti te nije potrebno praviti naročitu razliku između polova po ovom pitanju. Uobičajeno je to da kod muškaraca proces građenja mišića ide brže, dok kod žena suplement može pre uticati na gubljenje kilograma. Međutim, ovo je stvar anatomskih specifičnosti, a ne razlike u samim proizvodima. Svakako će cena Whey proteina za žene biti nešto povoljnija samo iz razloga što su za sitnije fizičke konstitucije potrebne manje količine suplemenata.