Whey protein: nuspojave su otklonjene u novoj ponudi suplemenata

Nuspojave whey proteina su stvar prošlosti ako smo svoje poverenje stavili u novu generaciju prirodnih dodataka u ishrani. Svi sportisti, kako profesionalni tako i amaterski, znaju koliko je važno dovesti svoje telo u optimalno stanje pred svaki trening. Ukoliko smo se pitali za šta služi Whey protein, prethodna rečenica nam je otkrila njegovu osnovnu funkciju. On obnavlja belančevine koje su naši mišići potrošili tokom treninga. Zahvaljujući prirodnoj formuli i kvalitetnim sastojcima uklonjeni su svi štetni efekti koji su se javljali usled dužeg korišćenja prethodne generacije sintetičkih suplemenata. Do sada su se dodaci u ishrani bazirali na punjačima, aditivima i veštačkim šećerima - štetnim materijama koje su se taložile u našem organizmu. Prirodni sportski suplementi, kakve u Srbiji distribuira Ogistra shop, koriste i pospešuju isključivo potencijale našeg organizma, doprinoseći pravilnom rastu i razvoju mišića.

whey protein: nuspojave i rezultati


Po čemu se savremeni dodaci u ishrani razlikuju od dosadašnjih?

Najveća promena u industriji suplemenata usledila je nakon što su naučnici otkrili da je moguće aktivirati prirodne procese u našem telu, od čega su u konačnici mnogo uspešniji rezultati. Whey protein za gojenje ne čini ništa drugo osim što aktivira hormon rasta koji je skriven u našem organizmu, ali se manje koristi u kasnijim godinama. Aktivirane doze nisu štetne po nas, a pomažu da mišićna masa koja se formira bude postojana i pravilno razvijena. Osim toga, njih čine aminokiseline koje je neophodno unositi radi celokupnog zdravlja i ravnoteže metabolizma.


Promena načina proizvodnje: belančevine dobijene prirodnim putem

Predrasude prema sportskim suplementima su učestale, a negativna slika stvara se zato što se problem uglavnom pojednostavljuje. Ne možemo ih posmatrati kao homogenu grupu već se za svaki proizvod ponaosob moramo zapitati: za šta služi? I uz malo nuspojava je whey protein je prepoznat kao suplement koji ima veliku ulogu prilikom oporavka mišića, obnavljanja zaliha belančevina u našim mišićima, a može pospešiti rast mišićne mase, odnosno poslužiti za gojenje. Dobri rezultati whey proteina se teško može nazvati novinom jer je čovečanstvu poznat odavno kao nusproizvod prilikom pravljenja sira, pa se njegova najveća koncentracija u prirodi nalazi u surutki. Ipak, modernim postupkom mikrofiltriranja dobijamo savremeni suplement mnogo bolje prilagođen potrebama današnjih sportista i jednostavnije praktične upotrebe.

cena 5kg whey protein za gojenje


Dodaci u ishrani nisu više luksuz već preporučljiv deo redovnog jelovnika

Savremena ishrana prilagođena je brzom životu. Često ćemo naš obrok kupiti u pekari, na štandu sa brzom hranom, u zamrzivaču supermarketa. I pored svojih prednosti, moramo da budemo svesni da takvim načinom ishrane uglavnom ne zadovoljavamo dnevne potrebe za hranljivim materijama, prevashodno belančevina. Dodaci u ishrani mogu biti poželjan i jednostavan način da nadoknadimo nedostatke. Danas su pristupačni svačijem džepu, a postoje i ekonomičnija velika pakovanja, tako da je, recimo, cena 5kg Whey proteina u jedinstvenom pakovanju povoljnija. Već nakon prve konzumacije shvatićemo da je naša odluka da uvrstimo dodatak u redovan jelovnik ispravna.


Kako najlakše i najbrže izabrati željeni suplement i doći do njega?

U Srbiji je otvoren Ogistra shop, ovlašteni distributer sportskih suplemenata, na adresi Šafarikova 80, Bačka Palanka. Za sve one koji su udaljeni od Bačke Palanke, Ogistra shop nudi mogućnost dostave, koja je besplatna za sve kupovine u iznosu od preko 5.000 dinara. Na kupovinu preko 10.000 dinara ostvarujemo popust od 10% ukupne cene. Uz sve to dostupna su nam i veća pakovanja proizvoda po nižoj ceni. 5kg Whey proteina možda zvuči previše za prosečne potrebe, ali shvatićemo da nije tako čim se jednom upoznamo sa ovim suplementom. Stručni tim shopa može nam pomoći prilikom izbora pravog dodatka, u zavisnosti od naših želja, mogućnosti i ciljeva koje smo zacrtali da ćemo treningom ostvariti. Takođe, preporučljivo je posavetovati se sa lekarom da li režim koji primenjujemo odgovara našoj konstituciji i može li nam vežbanje u nekoj meri naškoditi, sve s namenom najboljih rezultata whey proteina.

SAGOREVAČI MASTI (FAT BURNER) ZA BRZE REZULTATE